Kurs INTENDENT - cena promocyjna!!! 14 godzin
Kurs INTENDENT - cena promocyjna!!! 14 godzin
Cel szkolenia:
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z podstawami oraz obowiązkami na stanowisku intendent w zakładzie żywienia zbiorowego. Przedstawione zostaną zagadnienia dotyczące prawa zamówień publicznych oraz bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Zdobędą Państwo również wiedzę na temat zasad GHP i GMP oraz elementów HACCP.
Program kursu:
1.Obowiązki na stanowisku intendent w zakładzie żywienia zbiorowego w odniesieniu do przepisów Kodeksu Pracy, dyscypliny finansów publicznych, prawa zamówień publicznych, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, wymagań sanitarno- epidemiologicznych
2. Obowiązki na stanowisku dietetyka
3. Klasyfikacja diet
4. Przepisy BHP, HACCP, GHP, GMP
5. Podział obowiązków w obrębie placówki
6. Omówienie zadań i czynności (część teoretyczna i praktyczna):
- dyscyplina finansowa
- gospodarowanie środkami pieniężnymi
- wartość zamówienia
- magazyn
- dostawa i przyjęcie towaru
- sprawdzanie temperatur
- kartoteki przychodów i rozchodów
7. Prezentacja dokumentacji intendenta- część praktyczna
8. Część dietetyczna praktyczna:
- zapoznanie z tablicami produktów i potraw
- układanie jadłospisów
- prezentacja komputerowych programów dietetycznych
9. Podsumowanie wiadomości
CENA PROMOCYJNA 349,00 zł ***RUSZAMY W ŚRODĘ 15.05.2017***
Zajęcia odbywać się będą w środy przez trzy kolejne tygodnie o godzinie 17:00 w naszej placówce przy ul. Zwycięstwa 50/2 w Gliwicach
Każdy absolwent szkolenia otrzyma zaświadczenie o ukończeniu szkolenia na druku MEN.
ZAPRASZAMY
796 800 252
gliwice.kursy@nova.edu.pl
wstecz