CARVING - WARSZTATY
Cel szkolenia: zdobycie wiedzy i umiejętności na temat rzeźbienia w owocach i warzywach
Profil Uczestnika: osoby chcące zdobyć, poszerzyć wiedzę w zakresie zdobnictwa warzywami i owocami innych potraw oraz przygotowywania atrakcyjnych wizualnie i smakowo przekąsek owocowo-warzywnych.
Program kursu
Carvingu:
- definicja carvingu i historia sztuki carvingu
- zasady i style w carvingu
- narzędzia do carvingu: typy, rodzaje
- konserwacja, metody używania narzędzi do carvingu
- rzeźbienie motywów kwiatowych w owocach: arbuz, melon
- rzeźbienie motywów kwiatowych w warzywach: dynia, marchew, burak, ogórek, rzodkiewka
- wykonywanie dekoracji sztuki carvingu poprzez łączenie poszczególnych rzeźb
- zabezpieczenie i pielęgnacja wykonanych prac
- przydatność umiejętności sztuki carvingu
- definicja carvingu i historia sztuki carvingu
- zasady i style w carvingu
- narzędzia do carvingu: typy, rodzaje
- konserwacja, metody używania narzędzi do carvingu
- rzeźbienie motywów kwiatowych w owocach: arbuz, melon
- rzeźbienie motywów kwiatowych w warzywach: dynia, marchew, burak, ogórek, rzodkiewka
- wykonywanie dekoracji sztuki carvingu poprzez łączenie poszczególnych rzeźb
- zabezpieczenie i pielęgnacja wykonanych prac
- przydatność umiejętności sztuki carvingu