Zapisy Online!
Nasza oferta
Video // nasz kanał na YOUTUBE
INTENDENT

Cel szkolenia:

Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z podstawami oraz obowiązkami na stanowisku intendent w zakładzie żywienia zbiorowego. Przedstawione zostaną zagadnienia dotyczące prawa zamówień publicznych oraz bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Zdobędą Państwo również wiedzę na temat zasad GHP i GMP oraz elementów HACCP.

 

Program kursu:

1.Obowiązki na stanowisku intendent w zakładzie żywienia zbiorowego w odniesieniu do przepisów Kodeksu Pracy, dyscypliny finansów publicznych, prawa zamówień publicznych, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, wymagań sanitarno- epidemiologicznych

2. Obowiązki na stanowisku dietetyka

3. Klasyfikacja diet

4. Przepisy BHP, HAACP, GHP, GMP

5. Podział  obowiązków w obrębie placówki

6. Omówienie zadań i czynności (część teoretyczna i praktyczna):

- dyscyplina finansowa

- gospodarowanie środkami pieniężnymi 

- wartość zamówienia

- magazyn

- dostawa i przyjęcie towaru

- sprawdzanie temperatur

- kartoteki przychodów i rozchodów

7. Prezentacja dokumentacji intendenta- część praktyczna

8. Część dietetyczna praktyczna:

- zapoznanie z tablicami produktów i potraw

- układanie jadłospisów

- prezentacja komputerowych programów dietetycznych

9. Podsumowanie wiadomości

* Program szkolenia może zostać zmieniony w zależności od potrzeb i oczekiwań klienta.

 
na górę
Newsletter //bądź na bieżąco

© 2014 NOVA.PL Wszystkie prawa zastrzeżone.

Niniejsza strona nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu przepisów Kodeksu Cywilnego. NOVA CE Sp. z o.o. zastrzega sobie możliwość zmian bez podawania przyczyn. Oferta różni się w zależności od miasta. NOVA Centrum Edukacyjne Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie (00-023) przy ul. Widok 8, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy KRS pod numerem 0000467126, o kapitale zakładowym w wysokości 5.000 PLN, NIP 5252558974, REGON 146748188