Zapisy Online!
Nasza oferta
Video // nasz kanał na YOUTUBE
Piekarz

Kierunek: Piekarz 751204

Kwalifikacja:

T.3. Produkcja wyrobów piekarskich

Szkolny plan nauczania:

Plan nauczania

Liczba godzin w cyklu nauczania

I. Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów:

BHP - Bezpieczeństwo i higiena pracy

20

PDG – Podstawy działalności gospodarczej

20

JOZ - Język obcy zawodowy

30

PKS – Podstawy komunikacji społecznej

20

II. Efekty kształcenia wspólne dla zawodów w ramach obszaru turystyczno - gastronomicznego

Podstawy technologii żywności

40

Technika w przetwórstwie spożywczym

108

III. Efekty kształcenia właściwe dla kwalifikacji T.4. Produkcja wyrobów cukierniczych

Magazynowanie surowców piekarskich

141

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich

141

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciast

141

RAZEM:

651

Praktyki zawodowe: brak obowiązku odbycia praktyk zawodowych


Realizujemy podstawy programowe MEN.

Nauka trwa 1,5 roku, tj. 3 semestry, zajęcia odbywają się w systemie zaocznym.
Wystawiamy zaświadczenia do ZUS.

 

Warunki rekrutacji

W  NOVA naukę możesz rozpocząć  od semestru jesiennego (wrzesień) lub od semestru wiosennego ( luty). Nabór prowadzimy przez cały rok!

 

W każdym momencie możesz zapisać się do naszych szkół i placówek, również na wyższe semestry, jeśli uczyłeś się wcześniej w szkole, która nie spełniła Twoich oczekiwań. 

Nie czekaj do ostatniej chwili, bo o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń.

Przyjmujemy bez egzaminów wstępnych.

Aby zapisać się do jednej ze szkół/ placówek NOVA przyjdź do naszego biura lub wypełnij formularz  zamieszczony na stronie.

Przy zapisie gwarantujemy minimum formalności.

Doradzamy przy wyborze zawodu.

 

Uwaga! Można również uzyskać świadectwo z kwalifikacji i zaświadczenie o ukończeniu kursu po gimnazjum lub ośmioletniej szkole podstawowej.

 

Potrzebne  dokumenty:

- oryginał świadectwa ukończenia szkoły niższego szczebla (duplikat, odpis lub kserokopia potwierdzona notarialnie),

- 2 zdjęcia (format legitymacyjny),

- zaświadczenie lekarskie od lekarza medycyny pracy ( o braku przeciwwskazań do podjęcia nauki),

- podanie o przyjęcie (na druku szkoły) lub formularz zamieszczony na stronie,

- dowód osobisty do wglądu.

 

Ograniczona liczba miejsc ZAPISZ SIĘ JUŻ TERAZ

 

Piekarz zajmuje się produkcją wszelkiego rodzaju wyrobów piekarniczych. Rozpoczyna od przygotowania stanowiska do pracy: wyboru odpowiednich urządzeń i narzędzi, zapoznania się z zamówieniem, pobrania odpowiednich składników z magazynu. Do jego pracy należy również rozliczenie przyjętych i wydawanych surowców.

Praca: Po ukończeniu możesz pracować w zakładach przetwórstwa spożywczego, produkujących wyroby piekarskie na skalę przemysłową jak również w piekarniach prowadzonych przez osoby prywatne. Masz też możliwość założenia własnej działalności gospodarczej. 

 

Po uzupełnieniu kwalifikacji o T.16 oraz wykształcenia średniego można uzyskać tytuł Technik technologii żywności.

 
na górę
Newsletter //bądź na bieżąco

© 2014 NOVA.PL Wszystkie prawa zastrzeżone.

Niniejsza strona nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu przepisów Kodeksu Cywilnego. NOVA CE Sp. z o.o. zastrzega sobie możliwość zmian bez podawania przyczyn. Oferta różni się w zależności od miasta. NOVA Centrum Edukacyjne Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie (00-023) przy ul. Widok 8, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy KRS pod numerem 0000467126, o kapitale zakładowym w wysokości 5.000 PLN, NIP 5252558974, REGON 146748188